Pla igualtat UVic – UCC
El campus la UManresa va acollir la presentació del Pla d’Igualtat de gènere de la universitat per al període 2017-2021, el primer compartit per la federació universitària UVic-UCC.
La directora de la Unitat d’Igualtat de la UVic-UCC, Anna Pérez-Quintana va assegurar que es tracta d’una batalla que ens incumbeix a tots, ja que una societat més igualitària ens millorarà la vida. Així ho va exposar en la presentació del document, que inclou 7 àmbits, 24 objectius i 81 actuacions. I és que la universitat, en general, és un espai molt susceptible de patir desigualtats de gènere.
Els àmbits del pla són la igualtat d’oportunitats i responsabilitat social; l’activitat acadèmica; comunicació, imatge i llenguatge; representació i participació institucional de les dones; accés, promoció i desenvolupament professional; conciliació de la vida laboral, personal i familiar; i prevenció i erradicació de la violència de gènere. En aquest darrer àmbit, Pérez-Quintana ha remarcat que fins ara i des que es va elaborar l’any 2016, no ha calgut activar el protocol de prevenció i abordatge de l’assetjament sexual, l’assetjament per raó de sexe o d’orientació sexual.
A més de presentar el Pla i d’exposar algunes de les accions que se n’han derivat, la directora de la Unitat d’Igualtat va parlar de com adoptar la perspectiva de gènere a l’activitat acadèmica i sobre els conceptes sexe i gènere i els estereotips que s’associen al gènere en el procés de socialització.
L’acte va comptar amb les intervencions del responsable de la Unitat d’Igualtat al campus Manresa, Miguel Pérez, i de la degana de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa, Carlota Riera. Pérez, que juntament amb Olga Borao i Àngels Fusté, han estat els representants de la universitat manresana en l’elaboració del document.