La constel·lació de la Catalunya central ha perdut una estrella
Després de la proclamació dels restaurants que tindran estrella Michelin aquest proper 2023, feta aquest dimarts al vespre a Toledo, l’Estany Clar, de Cercs, ha perdut la distinció que mantenia des que el manresà Jordi Cruz n’era el xef.
Per la resta, els restaurants de les comarques centrals mantenen l’estrella, sense que s’hagin produït noves incorporacions.
A dalt de tot hi trobem el manresà Jordi Cruz, amb tots els seus restaurants a Barcelona, i que manté les 6 estrelles en total. 3 per l’Àbac, 2 per l’Angle i 1 per Atempo.
A les comarques centrals hi trobem els restaurants amb una estrella Michelin, que segueixen sent
L’Ó, a Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, Els Casals, a Sagàs, el Sala, a Olost, i Can Jubany, a Calldetenes.
Per la resta, el restaurant Cocina Hermanos Torres ha entrat aquest dimarts a la nit a l’olimp de la gastronomia aconseguint la tercera estrella Michelin. La proposta de Sergio i Javier Torres, ubicada a Les Corts i inaugurada fa només fa quatre anys, s’uneix d’aquesta manera als selecte grup d’establiments catalans triestrellats, constituït fins ara pel Celler de Can Roca, l’AbaC i el Lasarte.
Aquesta, però, no és l’única distinció per a la gastronomia catalana en la constel·lació Michelin 2023, ja que Joan Roca ha estat reconegut com a millor xef mentor Michelin i el cap de sala i sommelier Toni Gerez, del Castell de Peralada, ha rebut el nou guardó a millor servei.