La consellera Teresa Jordà va presidir al Museu de la Tècnica de Manresa el Dia de la Innovació Agroalimentària

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, va presidir aquest dijous a la tarda al Museu de la Tècnica de Manresa, el Dia de la Innovació Agroalimentària. En el marc d’aquest acte es van lliurar els Premi sa la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) i també els Premi Ruralapps. L’acte també ha acollit la celebració dels 15 anys i 100 números de la publicació ‘Dossier Tècnic’, que elabora el DARP.
Els PITA compten amb tres categories de candidatures: el premi a l’explotació agrària, el premi a l’agroindústria, i el premi al/a la jove emprenedor/a innovador/a. Els guanyadors ha estat estat Formatageries Montbrú de Moià per la creació i desenvolupament d’un nou producte lacti, el Cheesefuet; SAT la Reula de Fígols d’Organyà per la transformació d’una granja de producció de llet de convencional a ecològic com a opció de futur; i Maria Costa Ferrer de l’Escairador de Berga per la recuperació de varietats de cereals tradicionals i professionalització de l’antic ofici de l’escairador.
Pel que fa al VI Premi Ruralapps les aplicacions guanyadores van ser GEPT: Gestió Emergències des del Punt de Trànsit, per a la gestió de recursos de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) en emergències causades per incendis forestals; l’aplicació Shop app d’Agrofresc, desenvolupada per Agrofresc, productes de la llet SL, una botiga online que posa en contacte a agricultors i elaboradors amb botigues de proximitat, ha estat la finalista. I en la modalitat de Ruralapps professional, el guardó va ser per, Agricolum, d’Agricolum SL. Aquesta aplicació funciona com un quadern de camp en línia on els agricultors tenen tota la informació de l’explotació organitzada.
A Manresa, la consellera Teresa Jordà ha subratllat la “cultura d’innovació” del sector agroalimentari català, i la qualitat de les candidatures presentades en aquests premis. Una guardons que tenen com a objectiu posar en valor la incorporació d’innovacions per a la competitivitat i la sostenibilitat del sector agroalimentari.

(Vistes 114, 1 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close