Èxit de la primera jornada d’intercanvi comercial Sabors i negocis

Tothom coneix la qualitat dels productes del sector agroalimentari del Berguedà, però al Bages és coneixen? I els restauradors o les grans empreses que serveixen milers de menús al dia en escoles i hospitals, què en saben dels productes d’aquí?
Així va néixer la jornada “Sabors i negocis”, viscuda al Guixaró la setmana passada, on productors del Berguedà i restauradors petits i grans es van trobar sota una iniciativa del Formiguer.cat i l’ADB.

 

Unes 20 empreses productores del Berguedà van oferir els seus productes a 12 restauradors i empreses de restauració col•lectiva que fan centenars de menús al dia. Una vegada conegut el producte ara es pot obrir una via de negoci que pot ser interessant especialment pels petits productors que busquen nous mercats fora del Berguedà, el resultat agradava a tothom.

Algunes escoles de la comarca del Berguedà ja han posat en marxa el pla “Bo, sa, d’aquí“, per exemple Montmajor amb el que des de fa cinc anys ofereix uns menús a l’alumnat basats en els productes de proximitat i d’activitat ecològica.

La iniciativa de millorar els serveis de càtering d’escoles, hospitals i altres centres públics, concertats i fins i tot privats parteix de l’empresari Ferran Davant, que lluita per aconseguir que l’administració vegi, que utilitzant els productors locals, s’afavoreix al sector alimentari de proximitat que té una altra font d’ingressos, a més del servei que reben les persones que han de rebre aquests menús, que seran d’una millor qualitat i de proximitat.

El secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat Carmel Mòdol va dir que fins i tot la Generalitat està creant sistemes de contractació determinats, per afavorir en aquests les empreses que presentin solucions basades en la utilització de productes de proximitat i de país.

Pels organitzadors de la proposta, la plataforma de venda per internet de productes de la comarca, elFormiguer.cat i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, s’ha assolit el que es buscava: permetre a través dels tastos i parlaments que les empreses que treballen per col•lectivitats i algunes empreses restauradores que busquen productes de qualitat, de proximitat i ecològics, puguin degustar i conèixer de primera mà els productes del Berguedà.
Podent crear a partir d’ara accions comercials i obrir nous mercats que donin més sortida als productes comarcals.

Anna Romera, una de les creadores del Formiguer.cat, es mostra molt satisfeta amb l’aposta de l’empresari Ferran Davant que posa valor al sector més econòmic i social de la comarca.

El xef Sergi Costa de Les Alzines del Guixaró va elaborar 11 tapes amb els productes de les empreses participants les persones assistents les van degustar i en un clima distès les empreses restauradores i de col•lectivitats es van poder acostar a les taules de les empreses productores a la proposta “Sabors i negocis”, per conèixer de més a prop cada productor.

(Vistes 58, 1 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close