Igualda recupera les plantes oblidades amb la tercera jornada d’Eixarcolant
L’Espai Cívic centre d’Igualada i els carrers i places adjacents han estat l’escenari de la tercera Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia i la Generalitat de Catalunya. Un any més la jornada ha comptat amb diverses activitats, tallers i xerrades per descobrir als visitants de forma vivencial els usos d’un gran nombre d’espècies i varietats d’herbes i vegetals que poden tenir aplicacions en l’àmbit gastronòmic i també de la salut.
El programa d’activitats s’ha dividit en diversos tasts de productes en format d’infusions i batuts, un cicle de vuit xerrades tècniques i divulgatives, disset tallers, presentacions de projectes i una fira de productes silvestres i varietats tradicionals oblidades amb 50 expositors que han ofert, també, degustacions dels seus productes. Durant la jornada s’ha realitzat, també, una sortida etnobotànica, activitats pels més petits i un dinar silvestre on s’han pogut tastar les aplicacions culinàries d’algunes de les plantes que han protagonitzat els tallers i xerrades de la jornada.
Un dels objectius de la Jornada ha estat el de posar de manifest com mitjançant la recuperació d’aquestes espècies i varietats és possible una agricultura més sostenible i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals i culturals.