Victòria i comiats

Motxa Barceló va ser la gran protagonista del derbi entre el Voltregà i el Manlleu de dissabte al Pavelló Oliveras de la Riba. La capitana del Voltregà es despedia de la que ha estat casa seva durant tretze anys, i on ha recollit 17 títols, a més de 3 corones més amb la selecció espanyola.

El partit, però, era clau també pel seu equip. El Voltregà necessitava els tres punts per mantenir les opcions de jugar el playoff pel títol de lliga. El Manlleu, amb la segona plaça assegurada, s’hi jugava una mica menys. Tot i així, els dos equips van sortir amb gran intensitat sobre el terreny de joc, oferint un partit espectacular i digne d’un derbi.

Quan s’havien jugat vuit minuts de joc, Aina Arxé pescava un rebot a la frontal de l’àrea i, sense pensar-ho, executava una bona rematada que es colava per sota del cos de Fer Hidalgo. EL Voltregà s’avançava. Malgrat l’1 a 0, cap dels dos equips es va arronsar i el ritme i les accions ofensives van continuar succeint a les dues àrees. El Manlleu arribava amb perill, però el Voltregà responia amb contraatacs com aquest culminat entre Barcons, Arxé i Tarrida, que no acabava en gol per ben poc. El Manlleu responia a l’àrea visitant, però en un nou contraatac, Motxa Barceló afusellava a Fer Hidalgo, que tot i repel·lir el llançament amb la careta, feia rebotar la bola al cap d’Aida Mas i aquesta se l’introduïa en pròpia porteria. Un gol desafortunat pel Manlleu però que pujava al marcador de Sant Hipòlit. Abans del descans la mateixa Motxa Barceló es va inventar una gran jugada personal, però no va poder batre la portera visitant. A poc més d’un minut pel descans, el Manlleu retallava distàncies amb una bona penjada d’Anna Casarramona que Ona Castellví va desviar al fons de la xarxa.

A la represa els dos equips van continuar atacant i fent treballar a les dues porteres. El marcador no es movia però els nervis no es notaven i els dos equips continuaven pressionant-se i arribant a la porteria rival. Fer Hidalgo i Teresa Bernadas es van erigir com a protagonistes del partit. El Voltregà va tenir a les mans de Judit Burgaya ampliar el marcador quan el Manlleu va fer la desena falta del partit. Hidalgo li va endevinar les intencions però al següent atac, Elisabet Gurri va veure una targeta blava per una acció fortuïta però punible. A la nova falta directa, Barcons va prendre el Relleu. La jugadora manlleuenca del Voltregà va fer ballar Hidalgo per desplaçar-la i clavar-li la rematada a l’escaire per tancar el partit.

Aquesta victòria manté el Voltregà en la lluita pel Playoff. Tot i així, l’emoció va aflorar en Motxa Barceló amb el clàxon final. La capitana va rebre el merescut homenatge per part del club, companyes, familiars i afició que es va poder desplaçar a l’Oliveras de la Riba. Teresa Bernadas, que també va anunciar la seva retirada la setmana passada, també va rebre l’homenatge de la família voltreganesa. EL Club, Sac i Ganxo i les jugadores de la base van fer entrega de diversos obsequis a les dues jugadores. Especialment emotiu va ser el moment en què tres jugadores històriques del Voltregà, Carla Giudici, Maria Ferrón i Raquel Serra van aparèixer a la pista per homenatjar a la capitana.

Per despedir-se, les dues jugadores van fer  una volta d’honor a la pista de l’Oliveras de la Riba, abans de tancar un homenatge sentit i emotiu amb les seves companyes i l’afició