Torna el Truffòrum
Aquesta setmana s’ha presentat una nova edició del Truffòrum, la sisena, que arribarà al Recinte Firal El Sucre de Vic per guanyar espai i disposar d’espais interiors i diàfans. El Truffòrum ha esdevingut, en els últims anys, la fira de referència a nivell internacional de la tòfona i té com a objectiu donar valor i rellevància a la tòfona a l’alta cuina però també a les cases dels consumidors. Com ja sabem, des de les llotges d’Osona es marca el preu de la tòfona a tot l’estat espanyol. Una vegada més, el Truffòrum se celebrarà a cavall entre Vic i Barcelona, i amb un munt d’activitats per a tots els públics, productors, cuiners i professionals.
La protagonista d’aquesta fira és la Tòfona negra, la d’hivern, que és la que té més valor culinari. Tot i la gran qualitat del producte, aquesta temporada la producció ha estat limitada per les poques pluges e l’estiu. Xefs de tota la comarca i també de fora faran elaboracions dolces i salades amb tòfona, i s’ampliaran les activitats de l’espai Xics&tòfona, per fer-la arribar als més petits. També hi haurà altres activitats habituals com el 4t campionat de Catalunya de gossos tofonaires o l’espai Receptes del món.