Nit Turisme del Bages

La quarta Nit del Turisme del Bages va ser com les anteriors edicions un èxit de convocatòria , una satisfacció pel paladar i una aposta contundent per les capacitats del Bages per potenciar crear nova oferta de turisme.
160 persones vinculades amb el sector del turisme de la comarca del Bages van participar aquest dimarts a la Nit del Turisme, que enguany es va celebrar a Mon Sant Benet. L’acte va ser presentat per la geògrafa i comunicadora Miriam Santamaria.
La iniciativa és de Bages Impuls, entitat que com a missió principal la dinamització i valorada d’aquest sector des de la perspectiva privada.
La festa comença als fogons, on els xefs dels establiments preparen conjuntament el menú. En aquest cas una crema de porros ecològics de l’hort de Sant Benet amb premsatge de llamàntol, lluç modernista cruixent amb salsa de safrà i verduretes, pintada de pagès farcida de porc Ral amb tòfona i patata duquessa i de postres vitrall dolç del Monestir de Sant Benet.
A l’hora d’emplatar els xefs donaven detalls dels components i elaboració de cada plat:
Abans es va oferir un aperitiu degustació a càrrec d’Embotits Mas, Oli Migjorn. Muntanyola (Fundació Ampans) i Forn de Cabrianes.
Un dels moments àlgids de la Nit del Turisme va ser el reconeixement que anualment es fa a una persona que representi una empresa o una iniciativa d’èxit. En aquesta ocasió el premi especial va ser per a Jordi Vilaseca de l’Escola d’Hoteleria Joviat que enguany arriba als seus 30 anys de vida, amb una projecció i un prestigi que va molts més enllà de la comarca del Bages.
L’escola Joviat travessa un bon moment d’alumnat i per extensió també l’Escola d’Hoteleria
Segons el director del centre de formació hotelera el Bages travessa per un moment d’aposta pel turisme i se n’ha de treure rendiment.
Els premiats en les tres edicions anteriors han estat el jesuïta José Luis Uriberri, impulsor del Camí Ignasià; Joan Soler, president del Consell Regulador de la DO Pla de Bages i Ferran Climent, director científic del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central.
Al sopar hi van assistir entre altres autoritats el president del Consell Comarcal del Bages que ho és també de Bages Turisme, Agustí Comas, els alcaldes de Manresa i de Sant Fruitós de Bages, Valentí Junyent i Joan Carles Batanés, la ‎Directora dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Bàrbara Minoves , el President de la Cambra, Pere Casals i representants d’institucions polítiques i econòmiques.
Durant els parlaments hi va haver diferents referències al pla estratègic del turisme de la comarca que es presentarà el dia 18 de desembre en el decurs de la tercera jornada de Bages Impuls que es farà al Mas Urpina de Sant Salvador de Guardiola.
El president de Bages Turisme felicitava Bages Impuls per l’empenta i iniciativa esmerçada en la convocatòria de la Nit del Turisme i altres activitats
El president de Bages Turisme valorava el bon moment del turisme i la bona entesa i el treball conjunt entre la iniciativa privada i l’administració.
A part d’empresaris i emprenedors també assistir a la Nit del Turisme, Miquel Forns, diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, així com alcaldes, regidors i representants del Consell Comarcal del Bages. Des de la Diputació de Barcelona es recolzen iniciatives privades com la de Bages Impuls
El diputat provincial de turisme confiava que seguiria la col·laboració entre les propostes privades en el sector turístic i les diferents administracions , en especial l’interès que hi aporta la Diputació de Barcelona
En el decurs del seu parlament, l’alcalde de Manresa va agafar el guant del president del gremi d’hoteleria per iniciar la tramitació per nomenar Ignasi Doménech fill il·lustre de Manresa ara que una vegada més l’insigne cuiner cobra protagonisme per diferents iniciatives a la capital catalana.

La Nit del Turisme del Bages té un caràcter itinerant entre els quatre establiments que es responsabilitzen de la proposta gastronòmica: Hotel Mon Sant Benet, Hotel Abat Cisneros de Montserrat, Hotel Mas de la Sala i Hotel Parador de Cardona. Encara no es coneix on es farà la cinquena edició, ja que ha finalitzat la primera ronda dels locals que hi participen. Podria incorporar-se un cinquè establiment o tornar a començar la rotació.
De moment, els assistents van passar per una bona experiència en aquesta quarta edició de la Nit del Turisme del Bages i ja frisaven per conèixer en alguns casos les propostes del pla estratègic i en altres casos per veure com poder integrar-s’hi.

(Vistes 11, 1 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close