La II cursa dels Bombers de Cercs recapta prop de 3000 euros

La cursa és un fenomen per la seva rápida progressió

Prop de 200 inscrits van participar diumenge a la II edició de la cursa de muntanya solidària dels ‘Bombers amb Causa a Cercs’. En només un any, s’han doblat el nombre d’inscrits i l’organització ha recollit prop de 3000 euros destinats a la investigació de malalties infantils minoritàries de l’hospital Sant Joan de Déu.
Amb l’objectiu de recaptar fons per finançar projectes d’investigació a l’hospital infantil Sant Joan de Déu de Barcelona, els bombers de la Generalitat, Ajuntament de Barcelona i d’Andorra, agrupats en el col·lectiu Bombers amb Causa, organitzen diferents activitats solidàries durant l’any. Una d’elles, la cursa de muntanya de Cercs, s’ha convertit en un fenomen per la seva ràpida progressió. En dos anys ha doblat el nombre d’inscrits i l’organització preveu arribar al màxim de cara a l’any vinent. La cursa ha estat molt ben acollida al territori i compta amb la complicitat d’institucions, clubs i propietaris forestals.

La cursa contemplava dos itineraris, el curt de 10 quilòmetres i el llarg de 25 a través del tramvia de sant fins a Peguera, ascensió fins a Vall Llobrega a 1800 metres d’alçada i baixada cap a Sant Jordi, a través de paratges espectaculars i on encara hi ha força congestes de neu d’aquest hivern. El circuit ha estat marcat per el club correcamins de Cercs, que a més ha hagut de netejar els corriols per facilitar el pas de corredors

El guanyador absolut de la cursa llarga va ser el corredor local Àngel Nevado amb un temps de 2 hores 11 minuts 57 segons. Per l’atleta la cursa té una part molt dura i un recorregut espectacular

En noies la ultraatleta Núria Picas, bombera de professió, es va fer amb la victòria amb un temps de 2 hores 11 minuts 57 segons. A l’arribada, la manresana i berguedana d’adopció va destacar el recorregut inèdit per ella

A més de les curses de diumenge, el cap de setmana solidari dels bombers va començar dissabte amb les curses infantils en les que van participar prop de 50 nens i nenes de diferents edats, que també van gaudir de l’espectacle de pallassos protagonitzat també per bombers. En total l’organització va recollir al voltant de 3000 euros de solidaritat.
La cita amb la solidaritat també va tenir el seu vessant pedagògic amb la xerrada sobre rescats de muntanya a càrrec del sergent del cos i especialista en aquest tipus d’actuacions, el gironí Miquel Trull.