Nou projecte d’Althaia, elaborat conjuntament amb l’escola de cuina Joviat de Manresa
Un projecte d’Althaia, elaborat conjuntament amb l’escola de cuina Joviat de Manresa, ajuda les persones que no poden empassar o mastegar a recuperar el plaer de menjar gràcies a la tecnologia 3D. Mitjançant la impressió 3D, aquesta tecnologia crea la plats per aquelles persones que han basat la seva dieta en purés i triturats a causa dels problemes per empassar el menjar.
I és que a Catalunya, el 15% de les persones majors de 65 anys pateixen problemes a l’hora de mastegar i empassar aliments. Això fa que, sovint, perdin la gana i l’interès per menjar. Tot plegat provoca importants deficiències nutricionals.
Aquest projecte d’Althaia i la Joviat té el doble objectiu de fer recuperar el plaer de menjar a les persones amb disfàgia, fer-ho de manera segura i amb totes les garanties nutricionals.
L’ impressora 3D que crea els plats té l’estètica exterior d’un forn o un microones i, a través d’unes càpsules, es capaç de crear plats amb tot el sabor i amb la textura necessària per tal que les persones amb disfàgia no tinguin cap dificultat a l’hora d’empassar.
El projecte s’ha provat aquesta setmana amb un grup d’usuaris del centre de disminuïts físics de Manresa. Se’ls ha preparat un complert menú que incloïa plats com l’amanida cèsar, patates braves, croquetes, suquet de lluç, o arròs amb llet. Alguns ni tan sols havien tastat mai plats com aquests. Per això, a molts els ha sorprès el gust