La fira de l’Aixada supera la 23a edició amb molt d’èxit

200 parades. Artesans, actors, actrius, joglars i músics. I molt públic. La Fira de l’Aixada de Manresa ha superat la 23a edició, una vegada més, amb nota. Es calcula que unes 70 mil persones hauran visitat la capital del Bages en tot el cap de setmana.
A l’espera de dades definitives, ha estat una edició sense grans aglomeracions, però amb presència constant de visitants a la fira.

El temps gairebé primaveral, encara que amb moltes estones de nuvolositat, ha acompanyat un cap de setmana en què Manresa ha reviscut aquells dies de 1345, quan es debatia entre el Bisbe i el Rei per aconseguir la tan preuada aigua de la Sèquia.
Aquesta edició ha consolidat els actes centrals que ja van créixer notablement fa dos anys, però ha incorporat novetats artístiques i una àmplia selecció de demostracions d’oficis. I això en portes d’un canvi més important de cara a la propera edició. Els responsables artístics han posat una escriptora a treballar sobre un nou guió.

Tot i això, els espectacles generats a l’entorn de les figures del Bisbe i el Rei segueixen sent les estrelles de les múltiples representacions de carrer que ocupen tot l’espai de la Fira de l’Aixada.
Amb la implicació del públic reclamant la Sèquia o felicitant-se per l’ajut del Rei, la fira guanya en autenticitat.

Enguany, entre altres novetats, s’han afegit alguns comerços locals a la Baixada dels Drets i s’ha potenciat la Plaça Gispert.
També s’han afegit nous grups com un col·lectiu que representa els treballadors, els criats i els servents dels nobles, o altres espectacles o danses.
I com cada any, el concurs de fotos per Instagram ha tingut un munt de participants.

(Vistes 8, 1 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close