Primera Nit del Turisme del Berguedà
L’Agència de Desenvolupament del Berguedà va celebrar aquest dimarts al vespre la primera nit del turisme, una gala per reconèixer l’esforç del sector per millorar l’oferta turística de la comarca. Durant la vetllada es van lliurar els distintius de punts d’informació turística, es va premiar els establiments turístics pioners a la comarca i es va presentar la revista gastronòmica “tastet”
Personalitats del món econòmic, empresarial, cultural i del sector de l’hostaleria i la restauració, van ser presents aquest dimarts al restaurant El Jou, de Guardiola de Berguedà, a la gala de la primera nit del turisme. L’esdeveniment, organitzat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, va ser la primera trobada del sector i va servir per posar en valor la tasca dels establiments turístics. El Berguedà te més de 216 establiments turístics, és la comarca amb més cases de turisme rural i una oferta d’allotjament amb més de 13500 llits. Lluís Vall és president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà
La vetllada va servir per donar els distintius dels establiments adherits al programa de punts d’informació turística, un projecte de la Diputació de Barcelona per tal d’adaptar tot tipus d’empreses i comerços per tal d’oferir un major i millor serveis als visitants. La xarxa de punts d’atenció turística conta ja amb una cinquantena d’establiments al Berguedà.
També es van lliurar els premis als establiments turístics més antics, pioners en molts casos, els quals s’han sabut adaptar als canvis socials, a les noves demandes i han fet transicions generacionals per mantenir oberta la flama.
En aquest sentit l’emblemàtic Hotel El jou, nascut després del tancament de les mines i gràcies al suport d’un dels primers projectes de creació turística al Berguedà, Ruta Minera, comença una nova etapa de la mà d’Eix Hotels
Durant la gala també es va presentar la primera revista gastronòmica del Berguedà. La publicació «Tastet» l’edita l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. De la mà de la periodista berguedana Sílvia Culell, la revista és gratuïta i es pot trobar als punts d’informació turística. La publicació pretén donar a conèixer tot allò relacionat amb la gastronomia del Berguedà.