Unes 200 persones van participar de La 7a Nit del Turisme celebrada aquest dimecres a Món Sant Benet

Després de dos anys amb tancaments i limitacions imposades per la pandèmia, es va celebrar la iniciativa de BagesImpuls!, entitat que té com a missió principal la dinamització i posada en valor d’aquest sector des de la perspectiva privada amb estreta col·laboració amb les Administracions Públiques.
En aquesta edición es va donar gran protagonisme als productors. Així es va donar veu a pagesos que van parlar de l’albergínia blanca i el tomàquet com productes autòctons així com verdures com les bledes i la col del Bages. També els productors de vins i caves van dir la seva.
Per descomptat, el vessant turístic va tenir també u capítol apart i amb la joia de la corona de la comarca que és Montserrat es vana anar desgranant des del Parc de la Sèquia, fins a les barraques de vinya o el Castell de Cardona.
Per a Ignasi Sala, organitzador de la Nit, aquesta festa és un bon moment per empoderar-nos del gran valor que a tots nivells te el Bages.
La Nit del Turisme va acollir l’entrega dels premis BagesImpuls!, un reconeixement a persones que representen empreses o iniciatives d’èxit que tinguin a veure directament o indirectament amb el turisme. En aquesta ocasió es van donar dos premis. Un d’ells va ser per a Jordi Perich, per la seva trajectòria professional al restaurant familiar Cal Carter de Mura, per la seva implicació a donar a conèixer el poble com a destí turístic i per la seva dedicació a posar en relleu el valor que tenen les edificacions de pedra seca, especialment les tines a peu de vinya, patrimoni vitivinícola únic al món.
L’altre guardó va ser per a Núria Bacardit, per la seva implicació personal amb el territori i per la seva tasca de divulgació com a corresponsal de TV3 a la Catalunya central.
Els discursos institucionals van anar a càrrec de l’alcaldessa Àdria Mazcuñán amb l’ajuntament amfitrió, Sant Fruitós de Bages; el president de Bages turisme que és l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i el president del Consell comarcal del Bages, Eloi Hernández.
La Nit del Turisme del Bages té un caràcter itinerant entre els quatre establiments que es responsabilitzen de la proposta gastronòmica: Hotel Món Sant Benet, Hotel Hostal Abat Cisneros de Montserrat, Hotel Parador de Cardona i Hotel Mas de la Sala. En aquesta edició es va canviar el format del sopar, es va fa més informal i es va donar entrada a la restauració i als productors de proximitat. En aquest sentit, es va presentar una oferta gastronòmica amb tastos per poder degustar el màxim de productes del territori i així mostrar la gran riquesa en la varietat i qualitat que es gaudeix a la Catalunya central, i la gastronomia bagenca elaborada amb productes km 0.

(Vistes 2, 1 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close