Un estudi conclou que l’oli de Corbella, una varietat que estava a punt de perdre’s, millora l’activitat del cervell

   La corbella és una varietat antiga d’olivera catalana que, fins fa una dècada, estava abandonada i pràcticament extingida. L’any 2013, un projecte va reunir pagesos de la vall del Cardener, entre Manresa i Coll de Nargó (Alt Urgell),  per recuperar oliveres abandonades i plantar-ne de noves. Més de 10 anys després, un estudi d’Olis Migjorn (Bages), la Universitat de Barcelona i l’Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries (IRTA) ha conclòs que l’oli elaborat amb aquesta varietat té beneficis per a la salut.

El treball elaborat per l’empresa Olis Migjorn, amb seu a Valls de Torroella,  la UB i l’IRTA ha servit per determinar el procés de producció que permet que aquest oli contingui “els màxims nivells” d’oleocantal i oleaceïna.

Per a dur a terme l’estudi, s’ha seguit l’evolució de 20 voluntaris, d’entre 18 i 35 anys. Han consumit oli d’oliva de la varietat corbella i oli d’una altra varietat i s’ha conclòs que, més enllà dels beneficis que comporta en l’àmbit antiinflamatori, consumir aquest oli també té “clars” beneficis en l’àmbit cognitiu.

A banda de la millora de l’activitat cognitiva, l’estudi també ha revelat que l’oli de corbella també té un contingut alt en esqualè, un compost orgànic natural que està molt ben valorat en la cosmètica.

     Afruitat, equilibrat i de gust potent. Així és com els impulsors del projecte Migjorn defineixen l’oli elaborat amb olives de la varietat corbella. Es tracta d’un tipus d’olivera que se sol trobar en caps de marge dels camps i que, amb el pas del temps, s’havien deixat abandonar fins a córrer el risc de desaparèixer. Un arbre vigorós, de copa extensa i notable ramificació, amb fulles grans i una oliva més gran que l’arbequina, de mida mitjana, molt brillant, lluent i molt homogènia, diuen els experts. Actualment Olis Migjorn compta amb un total de 32 hectàrees d’oliveres al Bages.

 

(Vistes 12, 1 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close