Sallent s’emociona amb la sardana a Jordi Fàbregas

L’espai cultural de la Fàbrica Nova de Sallent va emocionar-se dissabte amb l’estrena de la sardana «Jordi. Amunt i Crits», dedicada al desaparegut i enyorat músic i compositor Jordi Fàbregas. La peça és original del també músic Jaume Riu i per primera vegada va ser interpretada com cal, per la cobla ciutat de Terrassa

 

Emoció a flor de pell a Sallent en l’estrena en versió de cobla de la sardana «Jordi. Amunt i Crits», dedicada al desaparegut músic sallentí Jordi Fàbregas, membre del Pont d’Arcalís, impulsor de la recuperació de la música d’arrel tradicional i fundador del Tradicionarius. La Cobla Ciutat de Terrassa, una de les formacions històriques de Catalunya, va ser l’encarregada d’interpretar-la en el marc del recital que dissabte al vespre van oferir a la fàbrica nova de Sallent, dirigits pel mestre Jordi León. Era la primera vegada que es podia sentir interpretada per una cobla, tal i com la partitura original va preveure

La composició és original del músic Jaume Riu, amic personal de l’enyorat Jordi Fàbregas. Després de la interpretació, la vídua de Jordi Fàbregas i el mateix compositor, van rebre l’ovació i l’homenatge del públic i la cobla Jaume Riu – Compositor de la sardana «Jordi. Amunt i Crits» A banda de l’estrena d’aquesta emotiva composició, el recital va tenir dues parts. La primera dedicada al mestre Pau Casals, amb versions de cobla d’algunes peces poc escoltades amb aquest tipus de formació. A la segona part, la cobla ciutat de Terrassa va interpretar una selecció de peces clàssiques i contemporànies que van delectar el públic assistent.

 

(Vistes 2, 1 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close