Monistrol de Montserrat celebra aquest cap de setmana una nova edició de la Fira de la Coca i el Mató
Monistrol de Montserrat celebra aquest cap de setmana una nova edició de la Fira de la Coca i el Mató; l’esdeveniment agroalimentari més important del territori Montserratí i que enguany
que compleix ja 28 anys d’història.
Durant tot el cap de setmana, els visitants podran conèixer i tastar la qualitat de la gastronomia del Montserrat i els seu productes autòctons; el Mató de Montserrat, les Coques de Monistrol, el Cigró de Vilamarichs, el Tomàquet rosa de Montserrat, l’Oli de Collbató i El Bruc, entre altres. Tot, combinat amb
Tot en una fira completament consolidada, en la què aquest any no hi faltaran les entitats del poble, les parades d’artesania, roba, complements o altres productes de proximitat.
Una fira que comptarà amb animació pels carrers, així com diverses actuacions de les entitats monistrolenques, com el geganters, els grallers, els diables, l’Esbart… I a més i, com ja és tradicional, la xef Ada Parellada farà una masterclass de cuina dissabte a la tarda.
I a banda de la Fira pròpiament dita, enguany se suma una efemèride molt important per al municipi monistrolenc; dissabte 29 d’octubre fa 100 anys que va arribar el tren a Monistrol. I per celebrar-ho, s’estrenarà un vagó amb vinils del municipi i també s’ha instal·lat un trenet en miniatura a l’estació dels Ferrocarrils.
De fet, la voluntat de l’Ajuntament és aconseguir instal·lar un trenet d’aquestes característiques de forma estable a l’estació del cremallera.