Lat tripulació Hypatia II marxa als Estats Units

  La segona missió de científiques de l’Associació Hypatia Mars marxa aquest dijous cap als Estats Units, al desert de Utah. A l’estació de recerca marciana estudiaran durant 15 dies els efectes d’una missió a Mart en el cos de la dona. Impulsaran també una quinzena de projectes de recerca i divulgació. Una expedició que compta amb la participació de dues científiques de la Catalunya Central: Estel Blay de Santpedor i Anna Bach de Moià.

La tripulació d’astronautes Hypatia II, formada per 7 dones investigadores de diferents edats i disciplines, estarà del 2 al 15 de febrer a l’Estació de Recerca Marciana, al desert de Utah. Allà conviuran com si estiguessin en una missió tripulada al planeta Mart i duran a terme diferents projectes de recerca, investigació i divulgació, a banda de visibilitzar la dona en la ciència. La comandant d’aquesta expedició és la matemàtica Ariadna Farrés.

Les científiques duran a terme una quinzena de projectes en col·laboració amb diferents centres de recerca, universitats i empreses. Es faran per exemple proves d’anàlisi de roques, d’eficiència energètica de plaques solars o de calibratge de satèl·lits

Durant aquesta simulació espacial s’estudiarà també els efectes que té en el cos de la dona una missió d’aquest tipus, ja que no se’n tenen dades per la manca de tripulacions femenines..

La tripulació Hypatia II farà experiments i provarà equipaments per estudiar la viabilitat d’una missió real a Mart, sota condicions d’aïllament amb restriccions d’alimentació, aigua i comunicacions amb la Terra, i en un entorn amb una orografia i unes condicions que recorden a les del planeta vermell.

(Vistes 25, 1 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close