Espunyola va ser escenari d’una nova edició del Trail Els Tossals, segona cita del Campionat Maqui d’enguany

Aquest la cursa constava d’un únic recorregut de 14 quilòmetres i 700 metres de desnivell positiu que és corria pels paratges naturals del Berguedà. Un jove com el Marc Mascarill i la veterana Montse Picanyol en van ser els vencedors en categoria masculina i femenina.

Montse Picanyol ha estat la primera dona en creuar tranquil·lament la línia d’arribada i va confirmar la seva condició de favorita després de vèncer l’any passat la cursa llarga de 24 quilòmetres. Picanyol competeix en categoria de veterana però continua eixamplant el seu palmarès. Bon estat de forma de l’atleta que ha fet que el passat mes d’octubre guanyes en altres curses del territori com el Trail del Bisaura,  el Molló Trail o bé el Trail3Comarques La segona posició va ser per l’anglesa Sophie Gibbens, mentre que Marta Belío completava el podi.
la categoria masculina va ser molt disputada i es va decidir al darrer metre amb un frec a frec apassionant entre Marc Mascarill i Josep Rovira resolt a favor del primer per un sol segon de diferència. Marc Vilà completava el podi .

El Trail Els Tossals forma part del Campionat Maqui, el circuit que uneix curses d’entre 10 i 15 km del Bages i el Berguedà emulant la vida als boscos de desenes de maquis actius a la zona als anys 40 i 50 dels segle passat. Després de disputar-se la cursa de Castelltallat i el Trail Els Tossals, la cursa de muntanya Bell Race programada pel 25 de novembre serà la que determinarà els guanyadors de la general. 2 distancies a triar 10km o 15km. Cursa trenca cames i molt divertida on el punt més alt toca picar la campana perquè ressoni a tota al Pla del Bages. Aquesta cursa te la particularitat que és la única a tota la península en que es puja a una muntanya de sal, la de sallent, i forma part del Geoparc de la Catalunya Central.  Aquest any hi ha trams nous  com ja va sent habitual en ella i més desnivell.  Les inscripcions online ja estan obertes a la web  campiontmaqui.com o  físicament a la botiga de bicicletes de Manresa 365 Store del carrer carrió.