Els pastissers encaren Sant Joan amb bones previsions

 La coca de crema serà l’estrella de la revetlla de Sant Joan, així ho apunten pastissers de la comarca del Bages. També asseguren que les vendes seran similars a les de l’any passat.

 Com marca la tradició, la nit més curta de l’any va ser també una de les més dolces. Les coques de Sant Joan no podien faltar en la revetlla. La majoria de compradors, es decanten per una en concret.

Preveuen que les vendes siguin iguals que les de l’any passat i el preu també el mantenen igual.

El fet que aquest any la revetlla caigui en dilluns suposa un plus per als pastissers, perquè les comandes les comencen a rebre de cara al cap de setmana.

Les coques van començar a fer-se durant l’imperi Carolingi, per donar sortida a les restes de massa que els pastissers no utilitzaven. Abans era rodona, com a mostra del culte al Sol, i, avui en dia, ha de ser el doble de llarga que d’ampla.

Amb la coca i els petards, les llars ja ho tenen tot a punt per a la nit de Sant Joan.

 

(Vistes 17, 1 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close