El festival de cinema social de Catalunya ha presentat la seva 17a edició que arrencarà el pròxim 30 d’abril
El festival de cinema social de Catalunya ha presentat la seva 17a edició que arrencarà el pròxim 30 d’abril i s’allargarà fins al 9 de maig. A causa de la pandèmia, l’organització ha apostat per un format híbrid, de manera que els llargmetratges i curts a concurs es projectaran en línia.
En canvi, les activitats paral·leles i les projeccions de la secció de Pantalla Oberta, sí que seran presencials. La nova aposta en línia té per objectiu arribar a nous públics.
La proposta va néixer a Navarcles i Manresa s’hi va adherir més endavant. Per aquesta 17a edició, un tercer poble s’hi ha afegit, Sant Fruitós de Bages.
L’edició 2020 del CLAM es va haver de suspendre i els organitzadors tenien clar que aquest 2021 s’havia de celebrar per garantir el seu futur. Una de les grans novetats d’aquest CLAM és que guanya una nova secció: el CLAM Jove. La iniciativa està pensada i organitzada per un grup de joves.
La nova secció tindrà com a eix temàtic la comunitat LGTBI .
Aquest CLAM comptarà amb 15 finalistes al concurs de llargmetratges i curts, seleccionats entre els més de 300 inscrits, pel seu nivell cinematogràfic i valors de reivindicació, denúncia i missatge social. Tot i que en la selecció final hi predominen propostes fetes a l’Estat, n’hi ha de d’altres països com Rússia i Polònia. Cap de les obres finalistes ha estat projectat abans a Catalunya. A excepció d’un dels llargmetratges, totes les projeccions es faran en línia.
A banda de les projeccions de Pantalla Oberta, hi haurà diverses