Atempo, el nou restaurant de Jordi Cruz a Barcelona, revalida l’estrella Michelin
Atempo, l’últim restaurant que el xef manresà Jordi Cruz ha obert a Barcelona, ha recuperat l’estrella Michelin que havia perdut en traslladar l’establiment el juny passat de La Fortalesa de Sant Julià de Ramis a la capital catalana.
L’estrella Michelin per a l’Atempo, que té com a responsable als fogons Iñaki Aldrey Teruel, és l’única novetat catalana del palmarès de la tradicional gala gastronòmica itinerant, que aquest any ha tingut lloc al Palau de les Arts de València.
La Catalunya Central manté les estrelles Michelin dels seus restaurants. Així continuen tenint l’estrella els Restaurants els Casals de Sagàs, l’Estany Clpar, a Cercs, al Berguedà; l’Ò de Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages; Can Jubany a Calldetenes a Osona, i el restaurant el Somniatruites d’Igualda manté en aquest cas l’estrella verda.
En la gala de lliurament d’aquest dimarts a València, la guia vermella també ha distingit quatre nous restaurants amb la segona estrella Amelia by Paulo Airaudo a Sant Sebastià, el mallorquí Voro, el madrileny Smoked Room, i l’Iván Cerdeño, a Toledo i a 27 més els ha batejat amb la primera. Es mantenen com a triestrellats onze restaurants, entre els quals hi ha l’ABaC i El Celler de Can Roca, que en aquesta edició ha rebut l’estrella verda a la sostenibilitat. Catalunya compta amb 65 estrelles en 50 establiments.
En total, la selecció del 2022 de la guia vermella inclou 1.362 restaurants a Espanya, Portugal i Andorra, entre els quals hi ha 11 establiments amb tres estrelles, 40 amb dues, 211 amb una i 284 Bib Gourmand.