La venda de panallets, en alça
Els pastissers catalans preveuen augmentar un 5% les vendes de panellets gràcies al llarg pont de Tots Sants. Així ho ha assenyalat el president de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona i membre de la junta del Gremi a Catalunya, Pere Camps. L’any passat es van despatxar uns 250.000 quilos i enguany s’espera arribar als 262.500 quilos.
Els panellets de pinyons es mantenen com el producte estrella amb un 75% de les vendes, però estan pujant amb força altres varietats com els de xocolata.
El Gremi de Pastissers recomana apostar pels panellets artesans de pastisseria tot i el seu preu elevats, i alerta que els industrials són elaborats amb fècula de patata en comptes de massapà per abaratir-los.
En un principi, els panellets eren elaboracions que es feien a les masies després de la recol·lecció de la fruita seca. Uns dolços que han anat evolucionant fins a considerar-se un aliment beneït.