Neix la plataforma “Persistència Gastronòmica”
El tancament de bars i restaurants ha deixat al límit del precipici a molts establiments. A Osona, el sector de la gastronomia representa el 8% del PIB i dóna feina de manera directa a més de 3000 persones. És per això, que diversos actors del sector, juntament amb l’Associació d’Hostaleria d’Osona i el Moianès, i Food&Media, han creat el moviment “Persistència Gastronòmica”, que pretén unificar les demandes del sector i esdevenir una referència de negociació entre el sector i les administracions públiques per trobar solucions viables a les dificultats actuals.
Aquest moviment també pretén crear xarxa entre bars i restaurants, i entre aquests i altres actors essencials pel sector, com productors i distribuïdors. Un dels grans problemes del sector de la restauració a Osona és que durant els últims anys han arribat grans cadenes multinacionals de menjar preparat i empreses d’alimentació que actuen com fons voltor, comprant grans restaurants a preus molt baixos i destrossant la competència i eliminant la singularitat de la ciutat en l’àmbit de la gastronomia.
El projecte “Persistència Gastronòmica és una iniciativa encara naixent, de moment, molt embrionària, però que té com a objectiu donar-se a conèixer entre tots els bars i restaurants de la comarca.