L’explotació Osonenca que preveu recollir 450 quilos de nabius en un any

450 quilos de nabius en un any. Aquesta serà la producció anual d’aquesta finca de 13 hectàrees de Sant Vicenç de Torelló, que ha arrencat gràcies a la iniciativa d’en Joan Girález i la Eva Prat, la seva parella. El Nabiu blau no és habitual a Catalunya, on predomina el nabiu vermell silvestre. Tot i això, la parella d’emprenedors enguany recolliran la tercera collita. La peculiaritat del cas és tal, que fins i tot s’han organitzat visites guiades perquè el consumidor conegui el procés en primera persona.

A part del mateix cultiu, una altra peculiaritat de l’explotació és el seu sistema de control. Un sistema hidropònic que els organitzadors descriuen com a pioner a la zona. El sistema s’encarrega d’analitzar les condicions de la collita durant tot el procés de producció.

La plantació té quatre anys, però les produccions estan creixent any rere any. La primera els va donar 200 quilos i enguany confien superar els 450 quilos. Pel que fa a la maduració, entre que floreix i que es pot collir passen uns tres mesos. En tenir quatre varietats els permet allargar més la temporada.

La nova plantació de Nabius es complementa amb el producte estrella de l’explotació: El Cafè. Feia més de 16 anys que investigaven tot el procés i s’han convertit en la primera producció cafetera en zones no tropicals ni subtropicals, una experiència inèdita a Catalunya i a la península.

La divulgació és una de les potes principals del projecte de negoci, que busca atraure tant a professionals del sector cafeter com al públic general. La finca és autosuficient energèticament i d’aigua i també inclou un ramat de cabra blanca de Rasquera, una espècie autòctona de Catalunya en perill d’extinció, que els desbrossa els terrenys.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close