Solsona culmina la celebració dels 50 anys de Carnaval

Al ritme de la cançó ‘A Solsona, bona gent’, centenars de persones han posat la traca i final al 50è Carnaval de Solsona. Mentre entonaven la cançó, aquest dimecres a la nit i amb bona part dels presidents que ha tingut l’Associació Carnaval de Solsona en primera fila, han despenjat l’animal de cartró-pedra de la Torre de les Hores. Amb els actes d’aquest vespre s’ha posat punt final a 12 dies de festa que, enguany, han comptat amb activitats especials i sorpreses per commemorar les noces d’or del Carnaval.

La tradició prové d’una llegenda que diu que a Solsona van enviar un ruc a menjar-se les herbes que creixien al campanar, però com que l’escala era molt estreta, van decidir pujar l’animal penjat del coll. Fent ús del sentit de l’humor, els solsonins han convertit aquest acte en un dels més populars del Carnaval.

Amb el ruc en braços, els anomenats ‘gegants bojos’ i al ritme de l’orquestra Patinfanjàs, la festa ha seguit a la Plaça Major de Solsona.

Un dels moments més especials de la nit s’ha viscut durant la crema del rei carnestoltes. Mentre el ninot ja fumejava i davant de la sorpresa dels assistents, ha aparegut un número 50 fet de bengales, que ha donat el tret de sortida al castell de focs.

I és que aquest any Solsona ha celebrat les 50 edicions de Carnaval amb la voluntat d’homenatjar els orígens de la festa, recuperada l’any 1971, en plena dictadura franquista, però originària del segle XVI.

Els actes van iniciar-se amb intensitat el Dijous Llarder, amb l’arribada del rei Carnestoltes i els primers concerts. Dissabte, va arribar el primer plat fort amb la rua de carrosses i la Penjada del Ruc i, dilluns, la multitudinària festa dels més petits.

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close