Cardona augmenta la xifra de turistes superant les 130.000 visites l’any 2017

Cardona ha assolit la xifra màxima de visitants de la seva història, clarament per sobre de les expectatives que tenia fixades per al 2017, malgrat que ja aspirava a créixer. El repte que s´havia fixat la Fundació Cardona Històrica, gestora de l’oferta turística de la vila ducal, per a l´any passat era el de superar els 125.000 visitants. La realitat ha estat un augment del 13%, que els ha situat en 130.049.

Cardona ja va fer un salt qualitatiu aprofitant l’any del tricentenari, el 2014. Aquest mateix any va superar per primera vegada els 100.000 visitants i el 2015 van augmentar la xifra en un 4%. Aquests visitants es comptabilitzen a través de la venda de les entrades dels espais que es gestionen des de la fundació, aquests són: la muntanya de sal, el castell i el centre històric.

El 2016 van arribar als 117.000 visitants i el 2017 han superat els 130.000. A més a més, des de l’Ajuntament asseguren que el sector privat “s’està estructurant per intentar donar cobertura a les necessitats dels visitants”. Al llarg del 2017 també s’ha arribat a les 55.000 pernoctacions, fet que evidencia que cada vegada més visitants es queden a dormir a Cardona, segons Tristany.
Tot i que des de l’Ajuntament es mostren satisfets, asseguren que no s’ha d’oblidar que Cardona encara no té el suficient potencial turístic sinó que destaca pel sector miner. No obstant això, són conscients en paraules de Josep Tristany “de la gran sort de tenir elements patrimonials que són molt atractius per la gent de Catalunya, de la resta d’Espanya i de la resta del món”.

(Vistes 158, 1 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close