Una trentena de cavalls torna a recórrer el mil·lenari camí ramader de la Marina i paren a Avinyó Fundació Miranda

La iniciativa de la Fundació Miranda és una de les impulsades per recuperar el camí ramader de la Marina, que unia Vilanova i la Geltrú amb Llívia, creuant tot el país i que ja fa molts anys que està abandonat

31 cavalls de la Fundació Miranda descansen fins dijous a una finca d’Avinyó, abans de reprendre divendres la ruta que els durà al pla de l’Orri, a la serra del Catllaràs, a l’Alt Berguedà, on passaran l’estiu. Venen des del Garraf, on han estat a l’hivern.
És la tradicional transhumància, que duia els ramats de les pastures d’hivern a les d’estiu, i a l’inrevés, però que gràcies a aquesta entitat sense ànim de lucre dedicada a recuperar animals maltractats, ara agafa una vessant diferent.
Recorrent més de 200 quilòmetres pel mil·lenari camí ramader de la Marina, els animals, lliures, ajuden a mantenir el sotabosc de les finques per on passen. Una possibilitat que també serveix per millorar la biodiversitat dels paratges on s’estan els animals i per prevenir incendis forestals. Ho fan acompanyats de voluntaris, que ajuden en la complicada infraestructura de fer caminar aquests animals pel territori.
Però ara la Fundació Miranda ja té previst, de cara a l’any vinent, d’obrir la marxa a la gent que s’hi vulgui apuntar. A més de crear una activitat turística, això ajudarà a aconseguir fons per a l’entitat.

L’objectiu a curt termini és donar a conèixer el camí rural com un element distintiu del patrimoni cultural i paisatgístic i promoure el turisme al seu entorn.
Des de la Fundació Miranda també es posa en valor la importància d’anar guanyant nous terrenys per tal que els cavalls que viuen a l’alta muntanya puguin passar els hiverns a llocs amb bones pastures.

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close