El segon Bioblitz de Montserrat-Coll de Can Maçana inclou també itineraris nocturns

Era una nova aposta de la Fundació Catalunya La Pedrera

L’Espai Natura de la muntanya de Montserrat va acollir dissabte la segona edició del Bioblitz de Montserrat-Coll de Can Maçana, una activitat de ciència ciutadana i descoberta de la natura amb científics especialistes.
Era una nova aposta de la Fundació Catalunya La Pedrera per la sensibilització i l’educació ambiental, que enguany presentava la novetat d’oferir també itineraris nocturns, ja que als horaris de matí i tarda se li afegia una prolongació fins les 22.30 h.
Es tractava d’una jornada gratuïta de prospecció biològica, internacionalment coneguda com a Bioblitz, que permet descobrir i aprendre sobre la biodiversitat identificant tots els organismes vius que es troben en una àrea determinada, en aquest cas Montserrat.
Amb aquesta activitat, la Fundació Catalunya La Pedrera treballa per la preservació del patrimoni natural així com per la sensibilització i l’educació ambiental. Al mateix temps, la segona jornada de prospecció biològica permet conservar i millorar la biodiversitat i el paisatge.

Es van dissenyar 8 itineraris d’unes 2 hores de durada cadascun, i dividits per diferents espècies. Una d’elles era l’anellament d’ocells, però també es podia participar a la recerca de vegetació, líquens, papallones, altres insectes, mamífers, rat-penats i papallones nocturnes.

Les dades obtingudes es compartien entre els participants, i seran utilitzades per a la gestió de l’Espai Natura i s’introduiran a la base de dades Natusfera (base de dades de biodiversitat internacional de codi obert).

 

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close