Els experts pronostiquen que la temporada de bolets serà com la d’un any “normal”

La sequera i les altes temperatures d’aquest estiu fan que molta gent pensi que la temporada de bolets d’aquest any serà dolenta. Tot i això, els experts calculen que no serà així i pronostiquen que la producció serà com la d’un any “normal” i se seguirà la tendència dels darrers dos anys, quan de mitjana es van recollir uns 60 quilos per hectàrea.
Una xifra que segons el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya a finals de temporada, es tradueix en unes 73.000 tones de bolets a tot el país. Tot i així, al Pirineu, on la temporada ja fa setmanes que hauria d’haver començat, la falta de precipitacions ha comportat un retard d’uns vint dies, un fet que farà reduir la mitjana de producció en aquests boscos, que se sol situar al voltant dels 100 quilos per hectàrea.
La campanya ja es dona per iniciada i es pot allargar fins a mitjans de desembre per la previsió de temperatures suaus durant la tardor.
Per elaborar aquests pronòstics, els experts treballen a través d’inventaris micològics en 120 finques repartides per tot el país. Recullen tota la informació micològica, climàtica i d’estructura del bosc i, a partir d’aquí, elaboren uns models de producció de bolets on també s’inclouen les previsions climàtiques. Segons aquestes previsions, les pluges durant la tardor seran inferiors a la mitjana, però en canvi les temperatures seran més suaus.

Martínez reconeix que és molt complicat relacionar el canvi climàtic amb els bolets i explica que, tot i portar més de 20 anys estudiant-los, no hi ha una tendència clara pel que fa a si hi haurà més o menys producció degut al canvi climàtic. Tanmateix, sí que subratlla que la producció de bolets es retarda cada cop més, uns deu o quinze dies, una situació que es compensa amb el fet que el fred també arriba més tard i, per tant, la campanya s’allarga.

(Vistes 115, 1 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close