El xef de l’ABaC assoleix una tercera estrella Michelin pensant que la fama mediàtica no li passa factura
Per fi, després de molt perseguir-ho, el xef manresà Jordi Cruz va aconseguir aquest dimecres ser reconegut amb una 3a estrella Michelin pel seu restaurant barceloní ABaC.
Pel què fa a la Catalunya central, tots els restaurants que tenien estrella, la mantenen.
Amb el premi de Cruz, Barcelona empata amb Sant Sebastià com la ciutat de l’Estat amb més restaurants amb tres estrelles Michelin. A nivell català, es mantenen el Lasarte de Martin Berasategui a Barcelona, El Celler de Can Roca a Girona i el Sant Pau a Sant Pol de Mar amb el màxim reconeixement de la guia Michelin.
Jordi Cruz es mostra satisfet del premi sobretot perquè farà molt feliç al seu equip i li donarà “benzina” per tal de millorar.
El seu nom era des de feia uns anys a les seves travesses per assolir la tercera estrella i finalment ho ha aconseguit per al restaurant ABaC que el manresà té a l’Avinguda Tibidabo de Barcelona.
Cruz és conegut pel gran públic sobretot per fer de jurat al programa ‘Masterchef’ de TVE i les aparicions a anuncis. Una exposició mediàtica que no creu que li estigui passant factura a l’hora de ser valorat per la seva professionalitat quan és darrere els fogons.
Pel què fa a la resta de restaurants amb estrella de la Catalunya central, tots la mantenen, però cap en guanya una més. Segueixen amb una, per tant, l’Ò de Món San Benet, els Casals, de Sagàs, l’Estany Clar a Cercs, on va començar Cruz, la Fonda Sala a Olost i Can Jubany a Calldetene.