El manresà Esteve Soler va ser l’únic guardonat de la Catalunya central als premis Butaca

El manresà Esteve Soler va ser l’únic guardonat de la Catalunya central als premis Butaca, que es van celebrar aquest dilluns al vespre al Mercat de les Flors de Barcelona.
Concretament, Soler va rebre el Butaca a millor espectacle de dansa per Sweet Tyranny, de Pere Faura, del qual el manresà n’és el director i guionista.
A partir de coreografies icòniques de pel·lícules musicals dels anys 70s i 80s, Pere Faura dibuixa una analogia entre la dansa com a èxtasi i evasió i la dansa com a treball i professió, transcendint el clixé que representen i reflexionant alhora sobre la relació entre treball i oci, tant en el món específic de la dansa com en el món laboral en general. Una peça grupal, macarra i reivindicativa entre la disco i l’estudi de dansa, entre la festa i el treball, entre la llibertat individual i les obligacions col·lectives.
Sweet Tyranny va deixar fora del podi Èpica d’Aimar Pérez Gall, Time takes the time times take de Guy Nader i R.E.M. de Manuel Rodríguez.
I tot això en uns Butaca dels quals L’ànec salvatge va ser escollit el millor muntatge de l’any segons la decisió del públic, que també van reconèixer el seu director, Julio Manrique.
En aquest acte, Josep Maria Flotats recollia el Butaca Honorífic Anna Lizaran en reconeixement a la seva trajectòria, aquí i fora del país, portant el talent català al món i per la seva aportació i expertesa en la construcció d’una estructura de teatre públic de país, tant en la seva etapa al capdavant de la Companyia Flotats al Poliorama com en l’inici del Teatre Nacional de Catalunya.

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close