Callús vol rehabilitar les tines dels Manxons i convertir-les en un centre d’interpretació de la Ruta de la Sal

L’objectiu que esdevingui un punt de referència en el marc de les rutes del Geoparc

L’Ajuntament de Callús ha aprovat el projecte que ha de convertir les tines dels Manxons en un equipament cultural i turístic amb l’objectiu que esdevingui un punt de referència en el marc de les rutes del Geoparc.
Callús vol rehabilitar les tines i convertir-les en un centre d’interpretació de la Ruta de la Sal.
El projecte té el finançament dels fons europeus a través del Consell Comarcal, que és qui s’encarregarà d’executar-lo en una primera fase, que té un pressupost de 133.000 euros i consisteix en la consolidació i rehabilitació exterior del conjunt de les tines, així com dels seus forjats interiors, i l’adequació d’una de les tines perquè es pugui veure com s’elaborava el vi i les eines que s’utilitzaven. Una segona fase inclou la urbanització de l’entorn amb la construcció d’escales, baranes, rampes i la il·luminació.

L’origen de Callús se situa als Manxons, un hostal situat a prop del riu Cardener on feien nit els traginers que passaven per la Ruta de la Sal. L’any 1992 es va enderrocar el nucli dels Manxons i només en van quedar vuit tines que servien per emmagatzemar el vi. Aquestes tines són l’únic que queda de la part popular del poble.

El camí de la Sal és una ruta lineal de 38 quilometres de llargada que passa per Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Callús, Súria, Sant Mateu de Bages, Navàs i Cardona. Es tracta del camí que s’utilitzava per traginar la sal, des del centre de producció fins al seu destí final. Alguns dels traginers que passaven per aquesta ruta feien nit a l’hostal dels Manxons, a Callús, el lloc on s’ubica l’origen popular del poble i del qual, des del 1992, només en queden vuit tines que s’utilitzaven per guardar la verema de cada any.

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close