897 alumnes, la xifra més alta en setze anys, fan la Selectivitat a Manresa

Dia de nervis per a prop de 900 estudiants que aquest dimarts han començat les proves de selectivitat

Són els estudiants de segon de Batxillerat de centres de les comarques del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès, que es troben entre els 33.895 estudiants s’han matriculat enguany a les proves de selectivitat, que tindran lloc, en horari de matí i tarda, entre avui i dijous
Els 897 estudiants de les comarques centrals, excepte els d’Osona s’examinen a Manresa repartits en cinc tribunals: dos a l’UPC, dos a la FUB i un a l’institut Lacetània. Es tracta de la xifra més alta dels darrers setze anys.
Els estudiants han començat amb els exàmens de català i de castellà i assignatures de la fase específica; demà serà el torn de llengua estrangera, història, fonaments de les arts i matemàtiques aplicades a les ciències socials i matèries de la fase específica. Finalment, dijous serà el torn de llatí, matemàtiques i la resta d’assignatures de la fase específica. Podran consultar el resultat de les proves a partir del dia 27 de juny per internet.
Com l’any passat, els alumnes amb necessitats educatives especials s’examinen en tribunals específics amb un horari adaptat a ells, de manera que disposaran de dues hores per poder respondre cada examen. Aquest canvi afecta tant l’alumnat dislèctic com l’alumnat diagnosticat amb altres trastorns d’aprenentatge, com ara TDH o TDAH.
La selectivitat compta de dues parts: l’obligatòria, que consta de cinc exàmens, i l’específica, que és voluntària i serveix per pujar la nota. En la fase general, doncs, els alumnes s’examinaran de llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, llengua estrangera i història. La cinquena matèria l’han de triar entre matemàtiques, llatí, fonaments de les arts i matemàtiques aplicades a les ciències socials.

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close