Warning: A non-numeric value encountered in /usr/home/canaltaronja.cat/web/central/wp-content/plugins/cactus-video/shortcode/cactus-player.php on line 38

Rehabilitació de l’Antic Xalet Casa Caritat de Manresa

Les obres de rehabilitació a l’antic Xalet de Casa Caritat estarán enllestides a principis del 2021. Es tracta d’un dels projectes guanyadors del Pressupost Participatiu 2017, proposat per l’Esplai Vic Remei i l’Associació de Veïns Vic Remei amb la voluntat de recuperar un equipament emblemàtic del barri i guanyar un espai públic per fer-hi activitats diverses. El pressupost de l’actuació és de 49.368 euros.
Els treballs van arrencar aquest estiu amb l’enderrocament del porxo, que es trobava en molt mal estat, i la construcció d’un de nou que s’ha executat amb fusta d’iroko copiant la forma de l’original. En aquests moments, s’està afrontant la part principal de l’obra, que consisteix en el reforç i consolidació de l’estructura de l’edifici i en la reforma de la coberta, uns treballs que tenen l’objectiu de garantir la seguretat de l’immoble per poder-ne fer ús.
Pel que fa a l’estructura, s’estan reforçant les dues encavallades metàl·liques, que donen suport a les voltes de mocador de la sala principal, amb un encamisat metàl·lic, que es revesteix amb guix per tal de deixar un aspecte similar a l’original. També s’han construït dos pilars de formigó. Pel que fa a la coberta, l’actuació consisteix en la neteja de les canals de zenc existents, en la col·locació d’una làmina impermeable formant la nova canal i en un revestiment de la mateixa amb morter impermeabilitzant. Completant aquesta actuació, es fa un repàs de coberta, recol·locant teules i substituint les trencades.
El Xalet de Casa Caritat és un edifici construït entre els anys 1911 i 1913. Inicialment, aquest edifici es va concebre com una clara manifestació modernista a la ciutat, amb evidents referències arquitectòniques i constructives a Antoni Gaudí o Puig i Cadafalch, i una semblança amb la torre que corona la casa Batlló de Gaudí, a la ciutat de Barcelona.
Els últims anys, l’edifici ha servit per a usos molt esporàdics. Per aquest motiu i a causa del pas del temps, les deficiències i patologies que ha sofert han anat augmentant. La seva rehabilitació era necessària per a poder-lo utilitzar de nou.

(Visited 90 times, 1 visits today)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close