Premi honorífic del Festival Clam a Sergi López

Amb una samarreta de l’extint Festival de Cinema Negre de Manresa, que havia visitat en més d’una ocasió, i amb el seu habitual sentit de l’humor, l’actor Sergi López va ser aquest dimarts al vespre a Manresa.
El vilanoví va rebre el Premi Honorífic a la seva trajectòria que li va atorgar el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya CLAM. I va ser a l’Espai Plana de l’Om de Manresa, on s’hi va projectar el seu darrer film, “Staff only”, que arriba a Catalunya després d’haver passat pels festivals Berlinale i de Màlaga.
Nascut a Vilanova i la Geltrú el 1965 Sergi López és un actor català que ha desenvolupat la seva tasca cinematogràfica a cavall entre l’estat espanyol i França.
De fet, la fama com a actor de cinema li deu al cinema francès i, en especial, al seu amic Poirier, amb qui ha rodat diverses pel·lícules. L’èxit de “Western” (1997), una road movie que va aconseguir el Gran Premi del Jurat del Festival de Cinema de Cannes i diversos guardons al millor actor –entre altres, el Gran Angular del Festival Internacional de Sitges-, van significar el seu veritable enlairament.
L’obtenció, al febrer de 2001, del premi César del cinema francès pel seu treball a “Harry, un amic que us vol” significava el recolzament definitiu a la seva carrera.
El seu darrer film, que es va presentar durant l’acte d’entrega del Premi Honorífic a Manresa, és “Staff only”, dirigida per Neus Ballús, i que Sergi López protagonitza juntament amb Elena Andrada, una pel·lícula que narra la història d’una jove de vacances al Senegal que coneix un treballador del resort on s’allotja i pren consciència de les desigualtats socials i les traves de les diferències entre cultures.

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close