Petits productors d’Osona i el Bages s’alien per fer més viable la sobirania alimentària

Set productors de la Catalunya Central van engegar al maig el projecte Fem-ho fàcil, per fer aliar-se i crear economies de petita escala. Aquesta iniciativa pretén rendibilitzar qüestions com la distribució, la producció o la comercialització dels aliments per augmentar la visibilitat dels seus productes i arribar a més clients.

Tal com està organitzat el mercat alimentari actualment, els consumidors s’acostumen a tenir una àmplia oferta de productes tot l’any. Els productors adverteixen que això afecta a la qualitat del producte i, també, al canvi climàtic.

La sostenibilitat no només recau en la producció, sinó també en el transport i la distribució. Per això, neixen iniciatives com Camàlics.

Tot i que la societat i les institucions cada cop estan més conscienciades, sobretot arrel de la pandèmia de la Covid-19 i de la guerra d’Ucraïna, el preu és un dels factors clau per apostar pels petits projectes.

Alguns petits productors de la Catalunya central, tres del Bages i quatre d’Osona van iniciar Fem-ho fàcil per, tal com el nom indica, facilitar l’accés a la ciutadania de productes propers, de qualitat i a preus justos. D’aquesta manera, aposten pel comerç local, a l’hora que promouen una l’alimentació saludable i sostenible.

(Vistes 23, 1 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close