L’enòleg Joan Soler rebrà el Premi Bages de Cultura

L’enòleg manresà president de la DO Pla de Bages Joan Soler rebrà el Premi Bages de Cultura 2020.

El guardó instituït per Òmnium Bages-Moianès es lliurarà excepcionalment a l’Espai Plana de l’Om, en un acte coorganitzat amb l’Ajuntament de Manresa, tan bon punt les condicions sanitàries ho facin possible.

El jurat del Premi, instituït per Òmnium Bages-Moianès, destaca la vinculació del premiat amb el territori i els vins produïts al Bages, la promoció de la nostra identitat vinícola, l’aposta pel cultiu i la recuperació de varietats pròpies, el lideratge en el projecte Can Serra dels Exibis, que segueix els preceptes de l’agricultura ecològica i biodinàmica, i la recuperació de varietats antigues autòctones com la Mandó i la Sumoll.
Per Joan Soler, però, el guardó és un reconeixement a la feina de la DO Pla de Bages.

El president de la DO Pla de Bages fa extensiu el seu premi a tot el sector viticultor, així com als restauradors, que estan passant pe un moment complicat.

Joan Soler va néixer a Manresa, l’any 1971. És enginyer tècnic agrícola. Ha estat director tècnic de Bodegues Roqueta SA i Abadal, de 1996 a 2009 i actualment éss director tècnic i soci dels cellers Can Serra dels Exibis i Cellers Underground. Membre fundador de la Confraria dels Vins del Bages, ha estat vocal tècnic del Consell Regulador de la DO Pla de Bages des del 1998 i l’any 2015 en va ser elegit president.

En l’àmbit de la docència, ha estat professor d’Enologia i Viticultura a nivell universitari, professor habitual de cursos de poda, viticultura i desenvolupament del món rural i de Viticultura i Enologia ecològica i professor de cursos de tast de vins, entre altres.
A més, també ha col·laborat en revistes especialitzades i ha partipicat en diversos programes de Ràdio, entre ells a Ràdio Manresa.

 

(Vistes 93, 2 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close