Estudi de COVID persistent ICS
16 persones de la Catalunya central amb Covid persistent han començat aquesta setmana a sotmetre’s a un nou estudi per entendre els mecanismes immunopatogènics de la COVID persistent i avaluar l’efecte i duració de les vacunes COVID-19 sobre els símptomes.
Investigadors de l’Institut Universitari de Recerca en Atenció Primària Jordi Gol i Gurina, l’Institut Català de la Salut, l’Institut de Salut Global de Barcelona i el Vall d’Hebron Institut de Recerca treballen en aquest estudi, que compta amb una mostra de 300 pacients, 16 dels quals són de l’Anoia, d’Osona, del Berguedà, del Bages i del Moianès.
El perfil de covid persistent correspon fonamentalment a una dona menor de 45 anys, que durant la infecció no va necessitar hospitalització i que conviu amb els símptomes mesos després del contagi. S’estima que fins a un 10% de pacients la poden patir, i els símptomes es poden allargar durant mesos, i ser ben diferents.
Les persones participants han d’assistir a un dels set centres habilitats per tot el territori on se’ls farà una extracció de sang en diverses visites en el curs dels 2 anys que dura l’estudi.
Aquesta recerca s’està duent a terme en col·laboració amb el col·lectiu d’Afectades i afectats persistents per la covid-19 a Catalunya. Està finançada per la Fundació Privada Daniel Bravo.