ERC s’imposa al Bages aconseguint la victòria a 13, entre ells, la capital
Per la seva banda, la formació de Junts per Catalunya aconsegueix 9 alcaldies a la comarca però perd alcaldies amb pes, com en el cas de Sallent, Sant Joan de Vilatorrada o Súria. Els socialistes aconsegueixen 4 ajuntaments, com al Pont de Vilomarca i Rocafort, Castellgalí i Castellbell i el Vilar, i la CUP només aconsegueix l’ajuntament a un poble, el de Navàs, on repeteixen al capdavant de l’alcaldia.
Pel què fa a formacions independents, Alternativa per Sant Joan s’imposa en vots, la llista només té uns 4 mesos de vida. El candidat Jordi Solernou destrona al fins ara alcalde per Junts Gil Ariso. Tot i que l’alcaldia pot dependre de futurs pactes. A banda, Gent fent Poble repeteix al consistori de Sant Fruitós de Bages.
Potser una de les derrotes més dures per Junts per Catalunya és la de Sallent. David Saldoni perd l’alcaldia a favor d’ERC, que aconsegueix la majoria absoluta, i acaba amb 8 anys de l’actual president de l’Associació Catalana de Municipis al capdavant del consistori sallentí. També Junts perd a Sant Vicenç de Castellet, però en aquest cas també, com a Manresa, només per vots i no per a regidors. Per contra Junts s’imposa a ERC a Balsareny, i conserva Sant Salvador de Guardiola però sense majoria absoluta.
ERC conserva alcaldies com ara Cardona on Ferran Estruch torna a guanya còmodament, a l’igual que Monistrol de Montserrat, a Avinyó, Artés i Castellnou de Bages. A Santpedor els republicans conserven l’alcaldia però perden la majoria absoluta.
I cas curiós el de Navarcles amb un triple empat a tres regidors entre Ara Navarcles, Junts i PSC, i un doble empat a dos entre la Cup i Navarcles en Comú.
Pel què fa al Solsonès, David Rodríguez, d’Esquerra, torna a aconseguir l’alcaldia de la capital, Solsona. De fet, la composició del consistori és la mateixa de fa 4 anys.
A la comarca, Junts per Catalunya aconsegueix 7 ajuntaments, com Navès, Pinós o Lladurs, i els republicans aconsegueixen 5 municipis. Finalment, a La Molsosa, Llobera i Riner han guanyat formacions independents.
Pel què al Moianès, Dionís Guiteras repetirà com a alcalde de Moià amb AraMoià però perd la majoria absoluta, i la CUP entra al consistori. Pel què fa la resta de la comarca, en 4 municipis del Moianès hi guanya Esquerra, en 3 Junts per Catalunya, 1 la CUP i en l’altra restant, Castellterçol, ha guanyat una formació independent. A Monistrol de Calders i després de molt daltabaixos en aquesta legislatura, s’imposa la CUP amb Ramon Vancells al capdavant.
La composició política del Ple de la Diputació queda de la següent manera: PSC-CP obté 16 diputats, ERC-AM, 16; JUNTS, 7; ECG (En Comú Guanyem), 5 ; Cs, 4; PP 2, i TxT (Tot per Terrassa),1.
A Manresa, i a Vic es reparteixen els 2 diputats de cadascuna JUNTS i ERC. Pel que fa als partits judicials amb diputats únics, ERC obté els de Berga i Igualada; JUNTS el de Vilafranca del Penedès i el PSC el de Vilanova i la Geltrú.
Tot i que la data de constitució de la Diputació depèn de quan s’hagin constituït tots els ajuntaments – i això variarà si hi ha o no recursos contenciosos electorals contra la proclamació d’electes – es preveu que el ple constitutiu de la Diputació de Barcelona se celebri al mes de juliol.
Pel que fa a les europees a Manresa i al Bages es va seguir la tònica dominant i Carles Puigdemont i Junts per Catalunay es va imposar en aquests comicis. A la capital del Bages aquesta llista va obtenir el suport del 42,17% dels electors. ERC va ser la segona força més votada amb un 23,4% del suport. La formació que lidera Oriol Junqueras es va imposar en poblacions com Cardona, Monistrol de Montserrat o Sant Vicenç de Castellet. La tercera força va ser el PSC, imposant-se en poblacions com ara Castellgalí i el Pont de Vilomara.