Es presenta “Borrallons de neu”, un documental sobre l’experiència vital d’alumnes de batxillerat

L’espai de La Plana de l’Om de Manresa va acollir aquest dimarts la presentació dels documentals filmats en el marc d’un viatge d’alumnes de batxillerat de Manresa i Sant Fruitós de Bages al camp de concentració nazi de Mauthausen seguint els escrits de Joaquim Amat-Piniella.
L’objectiu és el de compartir l’experiència pedagògica i vital que van viure aquests alumnes amb la voluntat de sensibilitzar els joves i la ciutadania en general en el respecte a les persones i en la defensa dels drets humans.
Un d’ells és Borrallons de neu, i l’altre Manresa, Mathausen, na experiència pedagògica. Els instituts participants en aquest projecte van ser l’INS Pius Font i Quer, l’INS Lluís de Paguera i Lacetània de Manresa i l’IES Gerbert d’Aurillac de Sant Fruitós de Bages.
Al llarg del primer documental es poden escoltar una selecció de textos escrits per Joaquim Amat-Piniella sobre la seva experiència al camp de concentració de Mauthausen. La lectura a sigut per part dels alumnes participants en el viatge en diferents parts del camp.
Tànit Fernández i Isaac Folgarolas han estat els autors d’aquests dos documentals presentats, i han volgut transmetre tot el que han suposat els camps de concentració nazi.

Estudiants i professors van viatjar fins a Mauthausen, on van veure cada part dels camps de concentració i van assistir als homenatges organitzats per recordar totes aquelles persones que van patir.
La presentació dels documentals a sigut en aquestes dates amb motiu del Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust, que es celebra el 27 de Gener.

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close