El BAXI Manresa supera totes les dificultats i derrota el GBC (84-74)

El BAXI Manresa segueix en un núvol, amb una comunió total entre equip i afició, i acumulant victòries. Ahir la víctima del Nou Congost va ser el Gipuzkoa GBC, en un partit on van destacar homes com Guillem Jou (14 punts), Cady Lalanne (16), Muñoz (13) o Tomàs (12). També va tenir minuts David Òrrit.

El partit començava amb el Manresa amb dificultats per anotar, i els visitants entonats i liderant el marcador. Toolson, desencallava l’equip amb la “seva” cistella de 5 metres, i amb l’encert de Muñoz i molta feina al darrere, els manresans aconseguien igualar el parcial i fins i tot posar-se per davant, tot i que un triple de Corbacho posava el 20-20.

En el segon període, començava a marcar territori el BAXI Manresa. Parcial favorable amb cistella inicial del protagonista de la nit: Guillem Jou. Dues jugades de 2 més 1 sumaven per als del Bages, i una pilota robada pel de Llagostera assistia a Lundberg pel 36-29. Demanaven minut els visitants. Pere Tomàs clavava un triple, i els vermells aconseguien 9 punts de renda.

Després de la mitja part, l’equip de Peñarroya, aclamat ahir per l’afició, encarrilava el partit amb un resultat favorable per 5 punts. Era el moment de Cady Lalanne, a sota la cistella, i d’Álvaro Muñoz, que jugant com a base penetrava, anotava, o rebia faltes. Guillem Jou amb un nou triple feia aixecar l’afició, i un nou llançament des dels 6,75 de Tomàs, amb sort, posava 12 punts per sobre el Manresa. 14 per defensar en els darrers 10 minuts.

El Nou Congost va anar veient a prop la victòria, i es convertia una vegada més, en una festa. Triple de Zubcic per començar, però els bascos no estaven disposats a donar el braç a tòrcer. Dos triples més de Jou en aquest període, i un altre de Toolson per tancar el marcador, 84-74. El Congost va ser un cop més una festa, i l’equip de Peñarroya ja només pot mirar a la classificació pels play-off pel títol.