44 motoristes han participat aquest diumenge a la Formació 3.0 que organitza el Servei Català de Trànsit

En concret, la d’aquest 13 d’octubre ha tingut lloc a la Llosa del Cavall, al Solsonès. Es tracta d’una zona molt transitada per motoristes en caps de setmana durant les habituals sortides en moto.
Aquest any, la formació ja s’ha dut a terme en diversos punt del territori, però la d’aquest diumenge comptava amb un tret curiós. I és que el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, també va prendre part de la formació, ja que ell també va en moto sovint.
En aquestes formacions, els participants reben unes instruccions prèvies abans de sortir amb els monitors a fer un tram de carretera de corbes. Un recorregut que es grava amb una cámara 360 graus que porta el monitor per, un cop tornat a la carpa d’inici, reproduir les imatges. Això permet que el monitor del grup analitzi les imatges amb els motoristes i els pugui corregir allò que no fan correctament o que podrien millorar.
La part final de la formació va a càrrec del Mossos d’Equadra, que també fan un breu explicació de la part més oficial i legal del món dels motoristes. Es tracta d’una formació totalment gratuïta.
Tot i que el món moter és molt masculí, també hi ha dones motoristes. És el cas de l’Anna Maria, que va començar a anar en moto per necessitats laborals i ara fa escapades sempre que pot.
El Ferran Terribas va en moto des dels 14 anys, però té clar que una mica més de formació sempre será positiu per a millorar la seguretat a les carreteres.
Després de 5 anys duent a terme aquesta formació,la bona resposta dels motoristes ha fet que, enguany, es doblin les sessions formatives que es durant a terme, que superaran la vintena.

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close