Montserrat contribueix a generar 19,60€ per cada € de valor afegit en l’economia catalana

La contribució econòmica directa, indirecta i induïda de Montserrat l’any 2019 va ser de 314M€, i el principal sector al qual contribueix Montserrat és el d’hostaleria, restauració i turisme, amb 168M€. Aquestes són algunes de les conclusions de l’estudi d’avaluació de la contribució econòmica i social de l’Abadia de Montserrat, elaborat per la firma de serveis professionals EY per encàrrec de la Fundació Abadia de Montserrat 2025, que ha analitzat l’impacte de la institució Montserrat i la seva “innegable” influència en termes de contribució econòmica i social directament derivada de la seva activitat, en base a les dades del 2019.
L’estudi també revela que per cada lloc de treball directe de Montserrat genera aproximadament 8,5 llocs de treball indirectes i induïts en l’economia catalana.
Amb tot, l’estudi demostra que Montserrat no és només un símbol de país, sinó també un pol econòmic de primer nivell.
L’any de referència és el 2019, en què hi va haver un rècord històric de visitants a Montserrat: 2,67 milions; el 34% dels quals van ser de Catalunya i de l’Estat espanyol i el 66% restant estrangers. I és que Montserrat desperta l’interès de visitants procedents de tots els racons del món. La majoria dels visitants estrangers són de països europeus, essent també molt rellevant el pes dels originaris d’Amèrica i d’Àsia.
Tot i les bones dades de l’estudi, la Covid-19 ha suposat un fort impacte negatiu en el turisme, que també s’ha vist reflexat a Montserrat.
Aquest any es preveu tancar amb 900.000 visitants, una xifra que se situa molt lluny dels 2,67 milions de turistes de l’any 2019.

(Vistes 23, 1 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close