La Gran Tumakada clou a Can Poc Oli la Festa del Tomàquet del Bages

La finca de Can Poc Oli de l’Escola Agrària de Manresa va acollir aquest dimarts La Gran Tumakada, una activitat que l’associació L’Era organitza anualment i que enguany s’ha inclòs en la programació de la Festa del Tomàquet del Bages.

L’activitat convidava a passar una jornada a l’hort ajudant a extreure les llavors de les diferents varietats tradicionals de tomàquet conservades a través del projecte Esporus.

Triar, tallar, destripar per treure les llavors, i acabar fent-ne conserva que es podran endur a casa. Així van passar el matí els voluntaris que van començar la jornada a l’hort, amb la collita de set varietats, que són les seleccionades per a extreure’n la llavor, i emmagatzemar-la al banc, a l’espera de tornar a ser sembrada.
El tomàquet nana de la Geltrú, el tomàquet pebrot, el rosa ple de l’Ametlla del Vallès, el Montserrat mig ple, el de la creu, el Tarragona i el quadrat són els que aquesta temporada han ocupat part de les parcel·les 6 de la finca de l’Escola Agrària de Manresa on es fa la multiplicació per conservar-ne la mena.
De juliol a octubre, una convocatòria setmanal fa possible la neteja i extracció de llavors d’albergínies, pebrots, enciams, cigrons, carbasses i d’altres cultius.
Ara, però, aquesta activitat s’ha inclòs a la Festa del Tomàquet del Bages, que li dóna més visibilitat.
En aquest sentit, la festa seguirà, i ha servit per a donar més importància a un producte encara desconegut com els tomàquets autòctons.
La Gran Tumakada és la darrera activitat de la Festa del Tomàquet, però durant tot el mes encara es podrà gaudir en alguns restaurants dels menús i de les cartes en què l’estrella és el tomàquet del Bages, en alguna de les moltes varietats.

(Vistes 211, 1 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close