Dues escoles bagenques finalistes en el Premi Europeu de Prevenció de Residus

Dos dels tres finalistes catalans que opten al Premi Europeu de Prevenció de Residus, són del Bages. El Col·legi de Sant Josep de Navàs, i l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet arriben a la fase final del guardó europeu d’entre 82 nominacions, entre les quals també hi ha la l’empresa gironina Resid’Ús. L’Agència de Residus de Catalunya havia presentat sis candidatures d’entre el miler d’activitats organitzades durant la X Setmana Europea de la Prevenció de Residus a Catalunya
L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha estat nominat en la categoria ‘Administracions’ per la Marató residu zero, una campanya per promoure l’esmorzar sostenible i saludable i reduir els residus que generen nenes i nens a l’escola.

La campanya ha comptat amb la participació de tres escoles del municipi i 600 alumnes, a més de comptar amb la implicació de les famílies a través de cada AMPA, i ha aconseguit reduir un 33% la generació de residus d’envasos.
En la categoria ‘Cooperació entre regions’, ha arribat a la final el Col·legi de Sant Josep de Navàs pel Sustainable Art alphabet, creat per cinc escoles de Catalunya, Finlàndia, Grècia, França i Països Baixos. La idea va ser buscar una paraula per cada lletra de l’alfabet relacionada amb la sostenibilitat i els residus, decidides a partir d’una reflexió col·lectiva, crear una frase de defensa i sensibilització, i elaborar un vídeo conjunt amb lletres, frases i veus d’alumnes de les escoles participants. A més cada escola va complementar l’acció amb d’altres de paral·leles.
El veredicte del jurat es farà públic en una cerimònia de lliurament de premis a Brussel·les el dia 15 de maig a la seu del Comitè de Regions d’Europa. L’esdeveniment forma part de l’EU Green Week, que té lloc del 13 al 17 Maig de 2019.

 

 

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close