El Cardener ha tornat a demostrar aquest cap de setmana que és la zona més caramellaire de Catalunya

Callús i Súria han estat només dues de les moltes poblacions que han tornat a treure al carrer aquesta tradició de Setmana Santa. Tot i el fort vent i l’amenaça de pluja, veïns i visitants no s’han volgut perdre una tradició amb centenars d’anys d’història.
A Callús, les dues colles, la dels grans i la dels xics, han voltat pels carrers de la població, i han cantat i ballant, fent bona la tasca de les entitats que ho impulsen des de fa anys.

Callús presumeix també de ser els promotors de les ballestes, l’artilugi amb el qual es fa arribar un clavell als balcons, i es recullen les donacions dels veïns.

Aquest diumenge al migdia, entre actuació i actuació, les colles anaven recorrent els carrers del poble, mentre que el dissabte a la tarda ho van fer per les masies del terme, amb la novetat enguany d’incorporar un parell de trenets per a fer més espectacular, però també més divertida, la ronda.
No gaire lluny, Cardener amunt, els cants, els balls de bastons, els trabucaires i els cascavells omplien aquest Diumenge de Pasqua els carrers i places de Súria, en les anomenades Caramelles més grans de Catalunya, amb 900 participants de totes les edats agrupats en vuit colles,. i que des de fa tres anys forma part del catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

La festa es va concentrar fins el migdia a la plaça Major del Poble Vell per finalitzar al tram de carretera entre la plaça de la Serradora i la plaça de Sant Joan.
Aquesta és la tercera edició de les Caramelles de Súria des que van ser incloses al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, on hi ha recollides les celebracions més destacades del país, com la Dansa de la Mort de Verges, el Carnaval de Vilanova, la Patum de Berga o les Falles d’Isil, entre desenes de tradicions.

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close