Salut troba en un dinar de 80 persones, la majoria professionals de l’hospital, l’orígen del brot de coronavirus d’Igualada

El Department de Salut ha fet públic que ja coneix quin és l’origen del brot de coronavirus que afecta Igualada i que ha obligat a confinar quatre municipis de la Conca d’Òdena des de la setmana. El clúster del virus prové d’un dinar realitzat el 28 de febrer amb més de 80 persones, un gran nombre de les quals eren professionals de l’hospital de la ciutat. El 9 de març es va declarar un clúster de casos en una família, amb cinc persones afectades. La investigació epidemiològica va remuntar a aquest dinar, que era de jubilació d’un professional de l’Hospital d’Igualada i en què una persona d’aquella família va contagiar una part dels assistents. A partir d’aquí es van produir dues branques de contagi, una a dins de l’hospital i una altra d’expansió comunitària.

Salut ha anunciat també que s’activarà “un pla de contingència especial” I l’Hospital de Bellvitge donarà suport a l’Hospital d’Igualada per mantenir l’activitat. EL pla contempla desplaçar de professionals de Bellvitge a Igualada en el cas que fos necessari

El brot d’Igualada ha registrat 207 casos positius, 24 persones han mort i 7 es troben en estat greu. Del total d’afectats, 91 són professionals sanitaris, segons dades facilitades pel Departament de Salut aquest dijous.

En la compareixença habitual que els alcaldes dels municipis confinats l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha el agraït el pla de contingència anunciat aquest divendres i que contempla el suport de l’Hospital de Bellvitge als professionals de l’Hopsital d’Igualada. Castells ha seguit contundent en remarcar que l’episodi més fort encara ha d’arribar i que per tal de mitigar-lo al màxim cal realitzar un confinament contundent sobretot a les portes del cap de setmana.

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close