Pla de Morei reivindica el potencial vitivinícola de l’Anoia

L’Anoia compta amb una nova iniciativa que treballa pel ressorgiment del sector de la vinya a l’Anoia: el nou celler Pla de Morei, propietat d’una família d’emprenedors vitivinícoles que fa més de vint anys que es dediquen a la vinya de cultiu ecològic a la Torre de Claramunt i ara han decidit fer un pas més i elaborar el seu propi vi.

Gràcies a una inversió de més de mig milió d’euros, el projecte ha esdevingut una realitat: ja són al mercat els seus primers vins, una producció de 15.000 ampolles de vi elaborat amb raïm propi, batejat amb noms relacionats amb la indústria paperera de la comarca com ara Filigrana, Mirador, o Saial, i emparat en la DO Catalunya.

Els propietaris de Pla de Morei estan convençuts del potencial vitivinícola de l’Anoia i per això es proposen recuperar part de l’esplendor vitivinícola que la comarca havia tingut al principi del segle XX, quan a la Torre de Claramunt -on es troba el celler-, el 84% de la superfície cultivada era vinya. La comarca de l’Anoia tenia en aquell moment més hectàrees de vinya que la veïna DO Penedès, i des de Pla de Morei volen treballar per recordar aquest potencial i posar-lo en valor utilitzant el concepte “Viticultors de l’Anoia” per tornar a posicionar l’Anoia com a territori de llarga tradició vitivinícola i també per dignificar la feina dels pagesos que s’hi ha dedicat durant dècades.

Pla de Morei se situa a 450 metres sobre el nivell del mar i precisament l’alçada és un dels trets distintius del vi de l’Anoia a diferència del Penedès: marca més l’acidesa, la diferència tèrmica ajuda a la maduració del raïm i la frescor de l’aire impacta més al vi, dotant-lo de més frescor.

 

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close