Més de 40 experts i estudiants internacionals participen en la 36a campanya d’excavacions de l’Abric Romaní
Durant tot aquest mes d’agost el jaciment neandertal de l’Abric Romaní a Capellades viu una nova campanya d’excavacions arqueològiques. Aquest any es realitza la 36a edició d’aquesta campanya d’excavacions sota la direcció de l’arqueòleg Eudald Carbonell, membre de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social. En aquesta ocasió, l’objectiu és encetar un nou nivell d’ocupació neandertal, de fa sobre 60.000 anys, per saber com vivien els membres d’aquesta espècie. Per a fer-ho, els més de 40 participants en la campanya treuen el material estèril que hi ha entre cadascun dels nivells d’ocupació de l’Abric.
Els treballs d’excavació i les troballes de materials i restes de fogars descriuen l’us que els neardentals feien d’aquest espai. Era un espai de trobada d’un mateix clan que residia al territori.
En l’equip d’excavació, a banda de diversos estudiants de doctorat del país, hi ha membres internacionals provinents de Rússia, Ucraïna, França, Itàlia o Anglaterra. Des de fa 36 anys les excavacions es realitzen durant el mes d’agost i s’estima que en 90 anys l’espai podria estar totalment excavat.
La campanya d’excavacions finalitzarà el 31 d’agost i donarà pas a un any d’anàlisi i indexació de les peces i material que s’hagi extret de l’excavació.