El Consell Comarcal aposta pels productes Km0 i cuinats al dia pel nou concurs dels menjadors escolars

El Consell Comarcal de l’Anoia ha tret a concurs el nou plec per gestionar el
servei dels menjadors escolars als 21 centres docents públics que coordina
a la comarca. El nou plec incorpora diferents millores com donar el doble de
punts a la qualitat del menjar per davant del preu, el que farà que optin a
mes puntuació les empreses que ofereixin qualitat i no només un bon preu.
Així, el Consell aposta per puntuar més alt les empreses que incloguin a les
seves propostes aliments de qualitat, productes frescos i no elaborats
industrialment.

Una altra de les novetats és que a l’hora d’accedir al concurs tindran més
punts les empreses que facin servir productes de proximitat per
subministrar els aliments dels menjadors escolars. Així que si compren els
productes frescos, els no elaborats industrialment i els làctics a 10km de
distància obtindran el màxim de puntuació. En el cas del pa no es dona
opció i s’obliga a que sigui plenament d’adquisició local.

També atorgarà més punts als projectes en què els monitors tinguin
formació relacionada amb la gestió de residus i en la consciència del
consum energètic, com en l’ús eficient de l’aigua i de l’energia, i també en
al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. D’altra banda, tindrà una puntuació
més alta també qui ofereixi més monitors del mínim marcat per les ràtios.
D’altra banda, també valorarà més positivament que productes de paper
com els tovallons siguin de material reciclable o fibra verge.

Una altra de les novetats del proper curs serà que el servei de menjador
passarà de cuina freda a cuina calenta: els centres passaran de rebre el
menjar preparat dos o tres dies a la setmana i després escalfar cada dia els
plats, a rebre’ls cada dia acabats de cuinar

(Visited 9 times, 1 visits today)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close